Search
  • Viorica (veo_coach)

12 FACTORI CE CRESC INCREDEREA IN SINE

Updated: Apr 18, 2019

”Încrederea în sine este fundamentul vieții tale. Cu cât e mai trainic fundamentul tău, cu atât poți construi o viață mai solidă și mai demnă de a trăi in armonie și placere în ea”. (Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya)

Increderea inseamna sa crezi in tine, in propriile resurse, sa-ti cunosti limitele, sa te apreciezi la adevarata valoare, sa-ti accepti punctele slabe si sa te perfectionezi. Sa fii fericit ca existi asa cum esti si sa te pretuiesti. Cand te iubesti astfel, esti capabil sa primesti si sa oferi dragoste.

Increderea se dezvolta inca din cele mai fragede zile ale vietii noastre. Un rol major in dezvoltarea increderii personale inca din primele zile ale vietii noastre le revine parintilor nostri, in special mamei, care petrece cel mai mult timp cu noi. Instrumentele de baza ale parintilor in implementarea si cresterea increderii in noi sunt: dragostea neconditionata, incurajarile, rabdarea, sustinerea, laudele, motivatiile.

”Părinții sunt sursa de bază în formarea unei noi personalități în viață, a unui om împlinit și fericit”. (Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya)

FACTORII CE CONTRIBUIE LA SPORIREA INCREDERII:

1. Dezvoltarea personala (cunostintele, antrenarea gandurilor, dezvoltarea optimismului);

2. Realizarile profesionale si personale (ascensiune in cariera, intemeierea unei familii, premii obtinute, bunuri materiale, libertate financiara);

3. Un aspect fizic ingrijit si placut;

4. Feedback-ul pozitiv din partea celor ce te inconjoara (complimentele, incurajarile);

5. Sarcinile vietii la care esti expus si modul in care le depasesti;

6. Numarul de amici, prieteni, admiratori din jurul tau;

7. Atunci cand esti darnic si faci fapte bune;

”Mergi în viață cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe față și cu un scop măreț în inimă”. (William James)

8. Utilizarea zambetului cat mai des;

9. Privirea oamenilor in ochi. Dar fii atent(a) la limita timpului. Daca iti mentii privirea prea mult timp in ochii persoanei, transmiti nonverbal un mesaj de genul: ”Prietene, ma uit in ochii tai pana intorci tu privirea!”

10. Complimentele sincere pe care le faci altor persoane;

11. Mentinerea unei posturi/tinute corecte;

12. Practicarea meditatiei.

”Inconjoara-te doar cu acei oameni, care te vor trage mai sus. Pur si simplu lumea deja e plina de cei care vor sa te traga in jos”. (George Clooney)

Cu drag pentru tine,

Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya (veo_coach)


Foto by: Roman Friptuleac (http://friptuleac.com/)
235 views0 comments
 

Subscribe Form

+373 79 644 888

©2019 by www.veocoach.com. Proudly created with Wix.com